מה זה שחזור מידע? זו שאלה שנשאלת פעמים רבות. הינה התשובה: שחזור מידע הינו התהליך של חילוץ נתונים ממדיית אחסון כאשר המידע אינו נגיש באופן רגיל. התקן האחסון יכול להיות כל התקן אחסון: כונן קשיח פנימי או חיצוני, כרטיסי זכרון, תקליטורים או טלפונים ניידים. חוסר הנגישות למידע יכול להתרחש כתוצאה מנזק פיזי להתקן באופן שאינו מאפשר את פעילותו התקינה, או בשל נזק לוגי למידע, למערכת הקבצים או לקובץ עצמו שאינו מאפשר את קריאתו.
איך ניתן לבצע תיקון?
נזקים לוגיים ניתן לתקן באמצעות כלי תוכנה, כשהנזק הינו פיזי יש לתקן או להחליף את הרכיבים הפגומים כך שניתן יהיה להפעיל את את הכונן במעבדה כדי לקרוא ממנו את המידע. במקרים רבים בהם אנו מבשרים ללקוחות שיש צורך להחליף חלקים בכונן, הם מסבירים לנו שהם אינם מעוניינים לתקן את כל הדיסק, אלא רק את המידע שנפגע. הדעה הרווחת היא שניתן לקרוא את המידע ישירות מהדיסק באמצעות מכשור מיוחד, אך בפועל לא קיים מכשיר כזה ולכן הדרך היחידה לקרוא את המידע היא על ידי החלפה או תיקון הרכיבים הפגומים.
באילו מקרים לא ניתן לשחזר את המידע?
ניתן לשחזר מידע אך ורק אם הוא קיים עדיין על הדיסק. כאשר נוצרת פגיעה במידע עצמו כלומר במידע הדיגיטלי שמאוכסן בדיסק לא ניתן לבצע שחזור מידע .
לא בטוחים מה לעשות? צלצלו אלינו:
03-532-5203
או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:
ביצוע פירמוט איטי של ההתקן
כאשר אנו מפרמטים את המחשב יש לנו אפשרות לבצע פירמוט איטי או מהיר. בפירמוט מהיר לא מתבצעת מחיקה של המידע בפועל.
בכל זמן שלא נכתב מידע חדש לכונן, המידע שאבד אינו נדרס על ידי מידע חדש וניתן לשחזר אותו בשלמות.
בעת פירמוט איטי נכתבים אפסים בכל שטח האחסון של ההתקן, דבר שגורם לדריסת המידע באופן שבו לא ניתן לבצע שחזור מידע .
המשך השימוש בהתקן לאחר מחיקה או היעלמות מידע
אם מחקנו מידע בשוגג ניתן לשחזר בהצלחה את המידע כל עוד לא נעשה שימוש במחשב לרבות גלישה ברשת.
מידע חדש ידרוס את המידע שנמחק, וכך בעצם לא יתאפשר שחזור מידע בצורה תקינה. נזק למידע יכול להתרחש גם באופן פיזי במקרה של פגיעה פיזית של ראשי הקריאה בצלחת המתכת של הכונן בזמן שהוא פועל. במקרה זה נוצר “קראש”, כלומר שריטה ארוכה על פני הדיסק ובמצב זה הסיכויים לשחזור המידע אפסיים, אך למרות הכל, מקרה זה נחשב למקרה נדיר.